Kampreferat Heggedal- Oslo CIty (3-3)

Postet av Gui Sportsklubb - Menn Senior A Fotball den 16. Mai 2019

I årets siste hjemmekamp på Gjellum, fikk Heggedal besøk av Oslo City. OC lå under Heggedal på tabellen, og Heggedal håpet å snu en negativ trend med 3 strake tap i seriespillet. Garderobepraten før kampstart handlet om å unngå personlige feil i frispillingen, høyt press, og ramadan. Coach Bøe hadde friskmeldt seg selv fra strekkskaden som hadde holdt han på sidelinjen de tre foregående kampene. Stian var tilbake fra en landslagsturnering i strandfotball, og kunne igjen gå inn i sin vante spissposisjon.

Første omgang:

Det så ut som Stians lynkurs i beach-pasningsteknikk under oppvarming hadde festet seg hos Heggedal, for innledningsvis kom de fleste pasninger i knehøyde. Starten på matchen preges av gåfotball, som nok passet fastende gjester fra Oslo Øst enda bedre en utrente verter fra Asker. Til tross for beachball, sneglefart og kaffemangel på innbytterbenken, kommer Heggedal til to svære muligheter ved Jan og Mosveen, men OCs keeper står i veien ved begge anledninger. Mosveen viser seg også fram med et par saltokast, selv om Michael mener det var bedre lengde på kastene til Mos under B-lagskampen.

20 minutter er spilt, når jungeltelegrafen melder at Gunde har feilparkert Teslaen sin, og blokkerer ankomsten til klubbhuset.

23 minutter: 0-1 Oslo City med sterk avslutning på halvvolley.

Omgangen fortsetter i sakte film. Heggedal har et par gode muligheter, men er som vanlig sårbare på kontringer, ettersom offensiv markering er en myte Drillo har funnet på.

37 minutter: 0-2. Vi venter på en offsideavblåsning som aldri kommer, og OC økter ledelsen alene med Sigurd.

Omgangen avsluttes med et par store sjanser til Heggedal på dødball, men igjen står OCs rutinerte keeper i veien.

Pause:

Teslaen til Gunde blir flyttet. Energinivået må opp. På Heggedal, ikke Teslaen. Mange gode muligheter, men det går for sakte, og vi lar Oslo City diktere for mye av matchen.

Andre omgang:

48 minutter: 0-3 Oslo City kontrer etter Heggedal-corner. Svake returløp, og lite adekvat andreforsvars-jobb.

Det er mørkt. Heggedal har litt mer tak i ballen, og har i løpet av matchen hatt 5-6 overhopp og nulltouch, men det føles bare teit når man ligger under med 3 mål. Scoringsmulighetene lar ikke vente på seg. Stian, Atli og Jan har alle muligheter til å redusere ledelsen, men avslutningene havner på jordet. Energinivået er riktignok bedre, noe som høres på praten. Det kjekles mellom sure Heggiser, og sultne Oslo City spillere.

70 minutter: 1 minutts spisepause. Fasten brytes, og Heggedal kjører trippelbytte. Mos, Martin og Edin ut. Michael, Zishan og Magnus inn. Ingen av innbytteren kom innpå i pelskledde Crocs.

73 minutter: 1-3 Stian fra Atli. Etter et par OC-angrep hvor det så ut som ledelsen skulle økes på nytt, serverer Assistleder Atli ballen til Toppscorer Stian, og Heggedal øyner håp.

OC tar kontringer helhjertet for å sette spikeren i kista, men Heggedal holder unna, og spiller seg mer inn i kampen.

83 minutter: 2-3 Atli fra Jan!! Utrolig nok har Heggedal vært best etter at solen gikk ned. Kanskje det var noe dårlig mat som ble servert på Oslo City benken?

Slutten av kampen er hawaiifotball. Store sjanser begge veier, masse kjefting og mer eller mindre saklige diskusjoner mellom både spillere og innbyttere. På midtbanen oppstår en slags syklubb organisk, ledet av Bøe og OCs kaptein. Pisspreik.

90minutter: 3-3 Atli!!! Assisten går til Magnus, selvfølgelig scoreres det på overhopp og nulltouch!

Overtiden blir kranglet bort, med gule kort til begge lag for kjekling og ukvemsord. Litt barnslig, men virket som ingen var fiender etter at kampen ble blåst av.

Vi ønsker Oslo City, samt dommertrioen lykke til videre i årets sesong, og ser fram til returoppgjøret på høsten.