God sommer fra daglig leder

Postet av Jørun Svensli den 2. Jul 2020

Juli er godt i gang, og flere og flere går ut i en velfortjent ferie. Det innebærer at noe av aktiviteten i klubben, rundt klubbhuset og alle våre baner avtar i en periode. Lagene våre tar ulik grad av ferie; en stopp på et par uker er anbefalt, men å stoppe helt opp med mange uker uten trening er IKKE ønskelig, spesielt når vi vet at i august skal lagene begynne å spille kamper igjen. Kamper ja - det er lenge siden. Faktisk rundt 10 mndr. uten kamper for de som ikke rakk treningskamper i vinter. Barne- og ungdomsfotballen starter rundt skolestart, eller litt før. Når det gjelder seniorlagene er terminlistene klare, men vi venter på klarsignal fra myndighetene før lagene kan starte. I verste fall kan det bli enda mer utsatt, men fotballkretsen opplyser at de ser for seg å kunne starte 1. september hvis det åpnes i løpet av august. Uansett blir hele 2020 tidenes mest spesielle fotballsesong.

Når det gjelder treningsarbeidet de siste månedene har treningsgruppene våre jobbet godt. Trenere som gjør det beste ut av situasjonen og legger ned timevis med frivillig arbeid, mange dager i uken. Jeg har full forståelse for at det kan tære på humøret, men vi håper det vil hjelpe når vi får spilt kamper igjen. Blant spillerne er det stort sett stabilt, men vi har registrert et for stort frafall blant jentene i ungdomsfotballen dessverre. Årsakene har vi fokus på, men det virker som manglende motivasjon før korona-perioden inntraff, bare har forsterket seg. Klubben blir på grunn av dette satt litt "sjakk-matt" da lagene ble påmeldt i januar, så vi har holdt dialog med fotballkretsen hele vegen for å finne alternative løsninger. Synd for de spillerne og trenerne som står igjen, men vi mener å ha funnet gode løsninger for alle slik at utviklingen kan fortsette for alle, uansett motivasjon, ferdighet og innstilling.

Jeg får en del spørsmål angående ny faktura på treningsavgiften som kom ut denne uken. I april vedtok styret at vi skulle fakturere kun halv avgift pga korona-situasjonen. Etter at vi startet med aktiviteten igjen har vi trukket fra perioden uten aktivitet og sendt en rest-faktura på treningsavgift. Mange klubber har valgt å ikke trekke fra månedene uten aktivitet, men vi ønsker å vise at våre foreldre/spillere ikke trenger å betale for en periode uten aktivitet. Nå skal alt av medlems- og treningsavgifter være fakturert for 2020.

Sil Xtra tar en kort pause -se egen sak:

https://sunndalfotball.no/blog/post/161068/sil-xtra-tar-sommerpause?ispage=true 

I vår startet vi ny treningsgruppe med 6-åringer (2014-modeller). gledelig mange, både jenter og gutter. Etter å ha gjennomført rekrutteringsdag på ettersommeren tar vi standpunkt på om vi får etablert egen jente- og guttegruppe, noe som er ønskelig. Klubben har bestemt at det ikke skal åpnes for rekruttering av 5-åringer i år.

I august skal vi ha fotballskole igjen. Gledelig med 58 deltagere forrige uke, så nå håper vi på minst like mange i august. Påmeldingen er åpen. Se denne linken, og kjør påmelding. Det er fortsatt godt med plasser igjen.

https://www.superinvite.no/#/invitation/f26bdcba3e7ea29ba3b9f8bc2555fefa 


Håper dere får en fin sommer, så snakkes vi igjen i månedsskiftet juli/august.


Med vennlig hilsen Jørund Svensli, daglig leder SIL Fotball
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.