Nyhetsbrev fra SIL Fotball - august 2020

Postet av Jørun Svensli den 13. Aug 2020

Sent, men godt har sesongen kommet i gang for mange av oss. Dessverre får ikke alle holde på med aktiviteten de ønsker da kontakt mellom spillere over 20 år ikke er lov med hensyn til smittevernreglene. Dette kan vi mene hva vi vil om; og det gjør vi……! Likevel skal klubben forholde seg til de enhver tids gjeldende smittevernregler. Dette gjør at våre spillere over 20 år har store utfordringer med motivasjonen. Derfor ønsker vi at spillerne selv skal være med å forme hvordan treningshverdagen skal forløpe så lenge vi er inne i denne fasen med begrensninger i aktiviteten.

Det er naturlig at det dukker opp en del utfordringer i forbindelse med seriestart, og når denne i tillegg kommer på slutten av skoleferien blir det ekstra trasig. Her finner dere en del klubb-informasjon som er vesentlig i forhold til klubb, trenere, lagledere og spillere.

 

 • Trening og kamp

Håsenbanene er i veldig god forfatning i sommer, og vil bli det så lenge de skal brukes. Det er klubben selv som har ansvaret for Håsen- og Sjølsengbanene. Vi ønsker at Håsen 1 er erstatning for dere som mister treningstid pga kampavvikling på banen dere har oppsatt treningstid. 9-erkamper avvikles for det meste på Håsen 2, inntil mørkret blir for voldsomt; da vil kampene flyttes til kgb. For 7-erkamper er Sjølseng i flott stand, og merket for 7-erfotball og med riktige mål.

I 9-erfotballen spiller 12-, og 13-årsklassene med 7-ermål, mens vi i 15-årsklassen skal spille med 11-ermål. Størrelsen på banen er lik i alle klassene.

Garderobene på Sande (klubbhuset) kan brukes, men vi oppfordrer om at bortelaget varsles om at vi helst ser de kommer ferdig skiftet. Bestilling av garderober gjøres på vår interne facebook-gruppe, men vi jobber med å få opp en egen bestillings-link på hjemmesiden etter hvert. Den bakre (nye) hjemmegarderoben kan alle bruke i forbindelse med kamp, men ikke ellers. Skal J19/G19 bruke den noe ekstra har de førsteretten, men må likevel bestille som beskrevet ovenfor. Husk å rydde etter dere. Spesielt viktig nå!

 

 • Treningstider

Fra nå og utover høsten endrer vi ikke treningstidene, men dere som trenger andre tider kontakter daglig leder på e-post. Gjeldende treningstider vil IKKE ligge ute på hjemmesiden i høst da det skjer stadige endringer. Hydrohallen vil ikke bli åpnet for ordinær trening før medio september, men ekstremt vær kan gjør at vi velger åpne tidligere. Litt regn har vi bare godt av.

 

 • Kiosksalg 

Lagenes kiosksalg i forbindelse med hjemmekamper har vi åpnet for denne uken, men på grunn av ansvaret som medfølger, og faren for at avstandskravet ikke følges er saken spilt inn til styret som vil ta en avgjørelse mandag 17.8. Daglig leder vil varsle om utfallet av dette i etterkant.

 

 

 • Smittevern / Koronavettregler

Norges Fotballforbund har utarbeidet egne koronavettregler. Disse ligger ute på fotball.no. Der vil dere finne all nødvendig informasjon om koronavett, og kravene som ligger i utøvelsen av fotballen. Blant annet (dette er bare noen små punkt) har vi krav om følgende:

Trenger du hjelp til gjennomføringen kontakter du daglig leder, eller leder for team lagledere Marianne Romfo.

 • Husk avstandskravet på en meter før kamp/trening, i pauser og etterpå (så lenge vi har ansvaret for spilleren).

 

 

 • FIKS

Lagledere som ikke har fått tilgang kontakter daglig leder og vil få tildelt brukernavn og passord. Trenger du hjelp til registrering av spillere kan også daglig leder kontaktes. Les gjennom hva som forventes av deg som lagleder, og oss som klubb – gjør deg kjent og vær i forkant. Her er det som ligger ute av informasjon om Fiks; https://www.fotball.no/klubb-og-leder/fiks-info-og-support/

 

 • Hydro Cup 

Hydro Cup ble som alle vet avlyst denne uken. Vi så oss rett og slett ikke syn på å gjennomføre turneringa innenfor kravene som ligger i bunn. Det er veldig synd – vi hadde gleda oss til tidenes turnering, men vi skal komme enda sterkere tilbake neste år. Dette gjør at vi ikke har overfylt med dugnadsarbeid til våre frivillige i 2020, noe vi håper kan komme oss til gode ved neste korsveg. Uansett skal alle dere som har bidratt frem til avlysningen ha en stor takk for tålmodigheten, og at dere har vist en stor vilje til å være løsningsorienterte.

 

 • Byggservicecup 2020

Vi har fått tildelt ny dato for Byggservicecup som skulle arrangeres i mars. Denne blir arrangert 24. og 25. oktober. Etter avtale med vår sponsor Byggservice kommer vi til å oppgradere turneringa litt – gjøre den enda større og mer attraktiv. Vi ønsker å benytte både Hydrohallen og kunstgressbanen i løpet av de to dagene, og vi vil også vurdere om vi skal ta med flere årsklasser enn tidligere. Invitasjon vil bli utsendt i begynnelsen av september.

 

 • J19/G19

På grunn av 20-årsregelen har NFF lokalt vært løsningsorienterte og lagd gode alternative løsninger for å gi enda flere spillere en kamparena.

 • 3. divisjon kvinner er omgjort til J19. Dette medfører at vi vil ha kamptilbud til flesteparten av damespillerne våre, men dessverre ikke alle. J19 vil spille hjemmekampene sine på Sande stadion i høst.
 • Herrelaget får ikke noe alternativ, men de fem spillerne i herrestallen som holder G19-alder får tilbud om å flytte ned dit, og på den måten får en kamparena. G19 vil også spille hjemmekampene sine på Sande stadion.


Takk til våre sponsorer som har fulgt oss gjennom den vanskelige tiden.

Ønsker dere en fortsatt fin august-måned, og lykke til med skolestarten til alle våre skolepliktige spillere.

 

MVH

Jørund Svensli

Daglig leder SIL Fotball


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline