MINNEORD VED SVEIN TJUGUM SIN BORTGANG

Postet av Jørun Svensli den 12. Des 2021

Det var med stor sorg vi mottok beskjeden om at Svein var død. Svein vil etterlate seg et stort tomrom og et stort savn, først og fremst for de nærmeste, men også for alle oss i Sunndal Fotball. Vi lærte å kjenne Svein som et fremragende organisasjonsmenneske som var i stand til å se helheten samtidig som han hadde stor omtanke for den enkelte.

Svein kom inn i idrettsbevegelsen på 70-tallet, først som leder i Sunndal idrettslag og senere som leder i fotballgruppa i Sunndal idrettslag som det het den gangen (nå Sunndal Fotball). 

Svein var sentral i oppbyggingen av fotballmiljøet som satte Sunndal på kartet på 70 og 80-tallet. Klubben ble grossist på KM-titler i aldersbestemte klasser, spilte NM-finale to ganger og etablerte både dame- og herrelag i toppen av norsk fotball. I denne tida var det ikke uvanlig med over 3000 tilskuere på Sande stadion. 

Som leder for denne gjengen sørget Svein for at det sportslige og administrative fungerte sammen, og ikke minst var han en viktig person i utviklingen av det gode miljøet som var en viktig årsak til de gode resultatene.

Svein representerte Sunndal Fotball på en forbilledlig måte i styret i Nordmøre og Romsdal fotballkrets i mange år, og han ble fullt fortjent utnevnt til æresmedlem i kretsen.

Når Hydro Cup ble etablert i 1990 var Svein med, og 31 år senere i Hydro Cup 2021 var selvfølgelig Svein fortsatt engasjert og hadde i år oppgaven som speakeransvarlig.

Svein sluttet aldri å engasjere seg og bidra i Sunndal Fotball. Etter at han sluttet, så fortsatte han likevel å ta på seg oppgaver, og ikke minst være en ressurs for styret, daglig leder og hele klubben. Var det noe vi lurte på, var det bare å spørre Svein.  Kunne han ikke svare med en gang, gikk han hjem og bladde i arkiv og gamle dokumenter og kom raskt tilbake med oppklarende svar. 

Svein har vært æresmedlem i Sunndal Fotball siden 1991, men det var aldri snakk om å hvile på laurbærene etter at han fikk utmerkelsen. Da Hydrohallen stod ferdig i 2014 ble han med i styret og tok stort ansvar for driften av hallen. Han fungerte som en frivillig vaktmester i mange år både for Hydrohallen og idrettshuset på Sande stadion. Han sørget for at lokalene var presentable og klare til bruk både for egne og gjestende lag.

Svein var en ekte fotballvenn. Han var en av drivkreftene bak fotballens venner, og de siste åra har han vært aktivt med i dugnadsgjengen i Team anlegg.  

Det er store sko å fylle etter Svein, og savnet vil bli stort. Samtidig har samarbeidet og vennskapet gitt oss mange gode minner som vi vil ta med oss i tiden som kommer.

Fred over Svein sitt minne.

Sunndal IL Fotball0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline