Årets første seriekamp var også en av årets vanskeligste bortekamper. På motsatt halvdel stod Starts unge lovende, sammen med a-lagsspillere med behov for kamptrening.

Marius Larsen

Knut Hovet - Antonio Fiane - Hari Begluk - Ali Hossainy

Jim Eriksen - Terje Pedersen - Sondre Kristiansen

Runar Furre - Nicolai Somdal - Nikolai Gundersen

Endelig var dagen kommet! Etter mange måneder med trening er det alltid godt å komme i gang med seriespill. Skade- og sykdomssituasjonen var også bedre enn på lenge. Kun Vegard Ramse og Nicolay Rylander var ute til denne kampen. Da ser vi bort fra August Gundersen, Eirik Sannæs og Nikolai Haugen som er tilbake senere i vår fra skole og turnusjobbing.

Express gikk ut i 4-3-3/4-5-1 og var innstilt på at god defensiv organisering var nøkkelen til å få med seg noe fra Sparebanken Sør Arena. I førsteomgang gjennomførte guttene dette på strålende vis. Express lå relativt lavt i presset, men var kompakte og hindret Start å spille seg til farlige muligheter i store perioder. Samtidig tok guttene også guttene de sjansene som dukket opp til å kjøre kontringer. Det begynte altså bra. Etter 8 minutter forserte Sondre Kristiansen ned langs venstre siden. Han trakk seg innover i banen noen få meter fra dødlinjen før han slo 45 grader ut til unge Somdal som brukte et touch før han satt ballen opp i nærmeste hjørne. Start-guttene var tydelig ukomfortable med å ligge under på eget kunstgress og Express fikk mer tak i ballen i perioden etter scoringen. Dette førte også til flere målsjanser. Først fikk Jim Eriksen (eller var det Runar Furre?) slått en innlegg til Sondre Kristiansen på bakerste stolpe. Kristiansen fikk god tid og traff godt med avslutningen, men Sean McDermott i Start-buret var lynraskt nede og fikk satt seg på ballen som var på vei mellom bena på sisteskansen. Så fikk Somdal mulighet til å notere seg for en ny scoring da ballen kom ut i returrommet utenfor Starts sekstenmeter. Skuddet hadde meget god retning, men dessverre for bortelaget gikk ballen i tverrligger og ned, før den spratt ut igjen i feltet.

Etter Express gode periode tok Start mer og mer over, og i minuttene før pause presset de hardt. Gode prestasjoner av Marius Larsen, en redning på strek av Hari Begluk og litt marginer gjorde at Express holdt ledelsen til pause.

Når lagene kom på banen til andre omgang var det tydelig at de gule og svarte hadde mest krefter på lager. Express var langt i fra like gode i posisjonsspillet defensivt, og dette førte til at Start stadig fikk løftet spiller sitt høyere i banen. Express kom heller aldri til de gode overgangene som de gjorde i førsteomgang. Etter 59. minutter sprakk nullen etter at et innlegg fra venstre ble fluktet videre i lengste hjørne. Ikke mange minutter senere ble jobben enda tyngre for Express, da Hari Begluk fikk sitt andre gule for dagen. Med ti mann ble oppgaven for stor, og det tok ikke lang tid før hjemmelaget økte til både to og 3-1.

Det ble ingen poeng i årets første seriekamp, men Express kan absolutt være godt fornøyde med prestasjonen i første omgang. Spillere som Alex De John, Sean McDermott, Henrik Breimyr og flere som satt på benken mot Molde var involvert i kampen, så det er ingen tvil om at Express møtte en sterk motstander.

Allerede neste mandag er det nye muligheter for Fevikguttene! Randesund kommer på besøk til OSM Stadion, og avspark er kl. 19.00. Vi håper på godt oppmøte fra Fevikfolket!