Express - Randesund 4-0 (3-0)

Postet av A-lag den 22. Apr 2016

Etter tapet mot Start 2 i første serierunde tok Fevikguttene årets første trepoenger i hjemmekampen mot Randesund! Express hadde god kontroll fra 1-0 og utover, og fremstod svært solide bakover. Det må også nevnes at hjemmelaget var effektive før pause, da fire avslutninger endte med tre mål og et stolpetreff.

Express startet med følgende lag:

Marius Larsen

Yasir Munir, Antionio Fiane, Knut Hovet, Thomas Knudsen

Runar Furre, Kawsu Jabai, Terje Pedersen, Sondre Kristiansen, Nikolai Gundersen

Nicolai Somdal

Innbyttere: Fredrik Rylander, Vegard Ramse, Levi Finsrud, Kim Ronnie Juvasstøl, Kamil Bielecki

Express ble tvunget til å gjøre noen endringer på laget som møtte Start 2. Hari Begluk sonet karantene, Ali Hossainy sliter med vond rygg, og Jim Eriksen, som slet med en vond lysk, måtte kaste inn håndkle på oppvarmingen. Det førte til at Knut Hovet ble flyttet inn i midtforsvaret, Yasir Munir kom inn på høyreback, Thomas Knudsen tok over den andre backen og Kawsu Jabai kom inn på midtbanen.

De første minuttene av kampen tok Randesund styringen uten at det endte med noen farlige situasjoner foran Marius Larsen. De mange crosserne fra høyre midtstopper mot venstrekanten til Kristiansandslaget ble gang på gang ryddet unna av Munir på høyrebacken. Express hadde altså god kontroll bakover, men slet litt med å få til finspillet fremover i banen. Dagens første mål kom litt ut av ingenting. Sondre Kristiansen fikk tak i ballen på hjørne av sekstenmeteren etter en dødball. Han gikk noen meter innover i banen før et overraskende skudd fant veien helt oppe i motsatt hjørne! Et veldig fin scoring etter 14. minutter. Etter halvtimen var det klart for en ny scoring fra Kristiansen. Runar Furre presset Randesunds venstreback etter en bakromspasning, og da forsvarsspillerens pasning tilbake mot keeper fikk en lei sprett så bortelagets sisteskanse seg nødt til å ta ballen med hendene. Det indirekte frisparket var så nære mål at forsvarsmuren måtte helt inn på streken. En ikke optimal taktikk fra bortelaget ga Kristiansen god plass til å curle ballen i lengste hjørne etter en liten touch på ballen fra Nicolai Somdal.

Det skulle også bli 3-0 før pause. Somdal mottok ballen ute på kanten ved midtstreken. Han fikk vendt bort to motstandere før han spilte Nikolai Gundersen gjennom i bakrommet. Som vanlig er det få som følger Gundersen på tempoet, og etter å ha løpt seg fri plasserte han ballen kontrollert ved siden av keeper. Fornøyde Fevikgutter gikk til pause med en noe stor ledelse etter spill og sjanser.

I andreomgang var det ingen tvil om hvem som var det beste laget. Express styrte alt som var fra første spark på ballen, og det var bare et spørsmål og hvor stor seieren skulle bli. Etter 57 minutter gjorde Vegard Ramse comeback etter et lengre sykdomsopphold. Det gikk ikke mange minuttene før han kom seg fri på venstresiden. Ramse oppdaget en målkåt Sondre Kristiansen på vei inn i feltet, og dermed stod det 4-0!

Flere mål ble det ikke på tross av at Express eide ballen og produserte flere potensielle scoringsmuligheter.

Det oppstod forøvrig diskusjon i garderoben etter kampen, da Sondre Kristiansen ville ha med seg matchballen som bevis på sitt hat-trick. Magne Aslaksen er like sparsommelig som materialforvalteren til Mjøndalen, og det var selvfølgelig ikke aktuelt å gi bort en ball til over tusen kroner.

Lørdag morgen setter guttene seg på bussen til Sandnes for å møte Lura. Vi ønsker lykke til og håper på tre nye poeng!