1-0 - Yasir Munir (7)

1-1 - Joakim Johansen (35)

2-1 - Hari Begluk (54)

3-1 - Sondre Kristiansen (89)

Borteformen har ikke vært god så langt i 2016, men hjemme på Fevik Stadion viser Express at det er vanskelig for motstanderne å komme unna med poeng. Etter tre hjemmekamper er fasit 9 poeng og 12-2 i målforskjell.

Dagens utvalgte var:

Marius Larsen

Yasir Munir, Antonio Fiane, Hari Begluk, Eirik Sannæs

Thomas Knutsen, Terje Pedersen, Sondre Kristiansen, Jim Eriksen

Runar Furre, Vegard Ramse

Innbyttere: Fredrik Rylander, August Gundersen, Kim Ronnie Juvastøl, Kamil Bielecki, Levi Finsrud

Feviklaget har slitt med ekstremt mye skadeproblemer så langt i år. Dette ble ikke bedre torsdag kveld. På oppvarmingen måtte Nicolai Somdal kaste inn håndkleet, og Yasir Munir måtte gi seg allerede etter 10 minutter med en solid strekk i hamstringen. På det tidspunktet hadde Munir allerede gitt Express ledelsen etter 7 minutter, da han bruke sitt treffsikre leggbein til å plassere et innlegg i hjørnet bak Nils Fredrik Udjus i Vigør-målet. Dette var det første undertegnede så av kampen, så hva som skjedde de første 6 minuttene er uvisst.

Resten av de første 45. minuttene var preget av hard kjemping, frispark og dødballer. Det gikk til tider hardt for seg, da flere tette og jevne kamper lagene i mellom det siste året har bygget opp en viss prestisje i dette sørlandsoppgjøret. Det ble skapt sjanser begge veier, men det var Vigør som skulle få sin utlikning før pause. Etter en dødball ble et nytt innlegg slått inn i boksen. Ballen gikk høyt til værs, og inne på femmeteren var Joakim Johansen høyest, og fikk stusset ballen i mål. Klokka viste 35 minutter da Vigør scoret. Helt på tampen av omgangen fikk Express en enorm mulighet til ny ledelse. Ballen ble slått på skrå inn i feltet på bakre stolpe, og en Expresspiller fikk beinet på ballen. Den trillet langs mållinjen og fortsatte videre ut mot sidelinjen, og dermed ingen scoring.

2. omgang

Etter pause tok Express skikkelig tak og viste gode takter fra start. Etter 54 minutter kom ledelsen, da en corner fra Vegard Ramse ble slått perfekt på bakerste stolpe. Hari Begluk raget høyest å stanget ballen kontant i nettet. Utover i omgangen åpnet det seg mer og mer opp, og begge lag kom til gode overgangsmuligheter. Nærmest var Vigør, som fikk en god mulighet når Expressforsvaret ikke lurte andre enn seg selv med offsidelinja. Storscorer Thore Ulstein ble spilt gjennom i bakrom og fikk en stor mulighet alene med Marius Larsen. Heldigvis for hjemmelaget gikk lobben i tverrligger og ut.

I siste halvdel av omgangen virket det som Express hadde god kontroll på det som skjedde på gressmatta, selv om Vigør tidvis hadde sine muligheter. I kampens siste ordinære minutt skulle likevel all tvil feies til side, da Sondre Kristiansen gjorde alt selv før avslutningen ble satt sikkert ved siden av keeper. Det var tydelig at den obligatoriske kyllingen fra Meny Fevik før kamp gjorde susen også denne gangen.

Rødt kort

På overtid tok det skikkelig fyr både på banen og på sidelinjen. Etter en duell på midtbanen landet August Gundersen og en Vigørspiller oppå hverandre, og i det Gundersen prøvde å reise seg opp svarte Vigørspilleren med å klinke til på volley rett i ribbeina på den nylig hjemvendte Expresspilleren. Dette på tross av at ballen allerede var 20 meter unna situasjonen. Dette synes ikke dommer Espen Larsen var særlig pent gjort og var derfor raskt oppe med det røde kortet.

Etter seks kamper står Express med 9 poeng og er oppe på 3. plass før resten av lagene har spilt denne runden. 3. divisjon avdeling 5 skal gi OBOS-Ligaen har konkurranse om å være landets jevneste serie, for det varierer veldig og virker som at alle kan slå alle. Neste kamp for Express er mot Madla som også spilles hjemme på Fevik Stadion. Kampstart på Fevik Stadion er kl. 16.00 lørdag 21. mai.