Oppsummering av vårsesongen i 3. divisjon

Postet av A-lag den 27. Jul 2016

Bildet: Skjermdump Agderposten. Runar Furre setter sitt andre for dagen mot Start 2.

Etter vårsesongen ligger Express på 3. plass i 3. divisjon med 26 poeng og målforskjell 37-19. En sesong som startet greit har etter hvert blitt veldig god! Det er som kjent kun topp fire (og de åtte beste femmerne) som vil beholde plassen i divisjonen, og per dags dato har Express fem poengs luke ned til Lura på femteplass.

Mangel på kapasitet har dessverre ført til at vi ikke har fått laget kampreferat fra alle kampene, men vi prøver oss på en liten oppsummering fra og med hjemmekampen mot Madla i syvende serierunde (det er skrevet egne kampreferat fra de seks første serierundene).

Express - Madla 0-0

I vått vær og på vanskelige baneforhold tok Express imot Rogalandslaget Madla. Bortelaget kjente tydeligvis til Express gode hjemmestatistikk og kom til Fevik med et meget lavt press. Det lyktes de godt med, og kampen endte 0-0. Dette er Express eneste poengtap på hjemmebane så langt i år. Madla ligger på 2. plass, to poeng foran Express.

Sandefjord 2 - Express 5-1

Express tok turen til Sandefjord vel vitende om at kampen mest sannsynlig ikke ble tellende, da SF2 allerede var disket fra 3. divisjon. På grunn av lang behandlingstid av Sandefjords anke måtte kampen spilles. Resultatet ble som kjent strøket få dager etter kampen var spilt.

Express - Skarphedin 5-2

Express tok i mot Skarpedin fra Bø 3. juni. En grei førsteomgang og en god andreomgang førte til en solid seier, 5-2. Express mål ble scoret av Ramse, Jabai, Furre, Sannæs og Ruberg Kristiansen.

Notodden 2 - Express 1-3

Notodden 2 har så langt i år stilt sterkt på hjemmebane og svakere på bortebane i 3. divisjon, men lørdag 11. juni var det bortelaget som skulle få med seg alle poengene fra Notodden Idrettspark. Etter en litt nervøs start på kampen var det ingen tvil om at Express var det beste laget på banen og fikk med seg en fortjent seier. Runar Furre scoret Express første mål og Sondre Ruberg Kristiansen satte to scoringer. Forøvrig ble Marius Larsen flydd hjem fra Notodden for å rekke sin egen 20-årsfeiring. Kim Ronnie Juvasstøl var også med på flyturen.

Express - Donn 7-3

Etter at det stod 1-0 til pause mot Donn brukte Express 2. omgang på å demonstrere angrepsspill fra øverste hylle. Hjemmelaget rullet opp den ene mønsterangrepet etter det andre og scoret seks mål på 45 minutter. Da får vi se mellom fingrene på at det ble tre enkle og unødvendige baklengsmål. Express målscorere var Nicolay Rylander, Vegard Ramse, Runar Furre (2), Sondre Ruberg Kristiansen (2) og et selvmål.

Jerv 2 - Express 2-2

20. juni var det endelig klart for årets eneste lokaloppgjør! Express dro til Grimstad og møtte Jerv 2 på Holvika Kunstgress. På tross av Jerv 2s svake sesongstart var de nok klare favoritter til denne kampen, med sitt sterke mannskap. Kampen begynte bra for Express som tok ledelsen 1-0 etter 9. minutter ved Sondre Kristiansen. Bare få minutter senere utliknet Jerv 2 på straffespark. I 2. omgang tok Express ledelsen på ny da Hari Begluk headet inn et hjørnespark. Ca. et kvarter før slutt fikk Jerv 2 nok en utlikning, og det endte 2-2 i en kamp hvor begge lagene kunne stukket av med seieren.

Express - MK 2-1

Hjemme mot MK var Express det klart beste laget selv om resultatet kun ble 2-1. Hjemmelaget hadde full kontroll hele kampen og slapp ikke bortelaget til mange sjansene. Det ble likevel spenning mot slutten da MK reduserte på overtid. Express mål ble scoret av Sondre Kristiansen og Runar Furre.

Express - Start 2 3-0

I siste kamp før sommerferien tok Express imot rekruttene fra IK Start. Express spilte en svært god kamp og vant 3-0 til glede for hjemmepublikum. Alle Express mål ble satt inn av Runar Furre som fikk et velfortjent gavekort fra Pizzabakeren Fevik som bevis på at han var banens beste spiller.

Oppkjøring til høstsesongen

Mandag 18. juli startet Express oppkjøringen mot høsten, og fredag 22. juli tok Fevikguttene imot 2. divisjonlaget Fløy til treningskamp på Fevik Stadion. Nok en god kamp av Express endte med 3-3, etter at Nikolai Haugen utliknet på overtid. De øvrige målene ble scoret av Sondre Kristiansen og Nicolay Rylander.

Torsdag 4. august møter Express Randesund på Sukkevann til høstsesongens første kamp. Kampstart kl. 19.00 for de som vil ta den korte turen bort.

Vi må også benytte anledningen til å takke Knut Hovet for innsatsen for denne gang. Knut pakker sekken og drar over dammen for å spille fotball og studere i Florida, og har dermed spilt sin siste kamp for Express for nå. Knut har også gjort en utmerket jobb som a-lagets botsjef og som sommer-vikarierende banemester på Fevik Stadion (selv om gressklipperen har fått mekanisk trøbbel ved et par anledninger). Lykke til i USA!