Express - Lura 1-1 (1-1)

Postet av A-lag den 14. Aug 2016

FIKK FULLTREFF

Gårsdagens kamp mot Lura endte med uavgjort og årets andre poengtap på hjemmebane for Express. Første omgang bølget frem og tilbake, og begge lag hadde muligheter til å score flere mål. I andreomgang var Express det klart førende laget, men med unntak av Marius Bruun Henriksens sjanse midtveis i omgangen kom ikke hjemmelaget til de helt store scoringsmulighetene.

Laget:

Marius Larsen

Yasir Munir, August Gundersen, Tore Erik Skeimo Løvås, Thomas Knudsen

Runar Furre, Ali Hossainy, Sondre Ruberg Kristiansen

Vegard Ramse, Marius Bruun Henriksen, Nikolai Gundersen

Innbyttere: Fredrik Rylander, Simon Nett (1 min for Løvås), Stanislavs Pihockis (14 min. for Henriksen), Kawsu Jabai (20 min. for N. Gundersen), Jim Eriksen, Magnus Langerud (31 min. for Ramse), Kim Ronnie Juvasstøl

På grunn av ferie, bryllup og suspensjon var hjemmelaget tvunget til å gjøre store endringer i forsvarsrekka i forhold til laget som startet mot Randesund. Begluk, Fiane og N. Rylander var alle utilgjengelige. I tillegg har Eirik Sannæs og Nikolai Haugen dratt til henholdsvis Bergen og Trondheim for å studere. Inn i startoppstillingen kom Yasir Munir, Thomas Knudsen, Ali Hossainy og Nikolai Gundersen. August Gundersen og Tore Løvås dannet nytt stopperpar, med Munir og Knudsen på backene. Hossainy kom inn som anker og N. Gundersen som venstrekant i tillegg til at Ramse og Furre byttet plasser (indreløper/kant) sammenlignet med forrige kamp.

Store sjanser og trykk fra bortelaget i 1. omgang

Det begynte forrykende på Fevik Stadion, med store sjanser begge veier. Først kom Munir til en fri heading på en corner etter to minutter, men ballen gikk en meter over mål. Minuttet senere kom bortelaget til en stor sjanse, men det som ble en blanding av skudd og innlegg fra venstre ble akkurat for lang for Luraspilleren som kom stormende inn i feltet og snek seg så vidt utenfor høyre stolpe. Få minutter senere var det Express som skapte noe fra sin venstreside da Nikolay Gundersen utfordret og kom seg forbi både back og stopper på vei inn i sekstenmeteren. Alene med keeper omtrent på dødlinjen ved siden av målet slo Gundersen ballen 45 grader ut, men pasningen traff dessverre en forsvarsspiller og ikke noen av Expresspillerne som stod klare i feltet.

Da vi rundet 15 minutters spill var det Lura som tok tak i kampen og var det førende laget frem mot pause. Bortelaget var sterke på dødball, og etter 22. minutter var de svært nære scoring. En heading på corner er på vei mot lengste hjørne, men Larsen slår ballen i stolpen med en strålende redning. Ballen er fortsatt i spill og Express lever svært farlig, men etter litt frem og tilbake får hjemmelaget klarert. Kun et par minutter senere får bortelaget nok en stor sjanse etter et stygt balltap på midtbanen til Express. Fra 14-15 meter får Luraspilleren avsluttet, men nok en fantastisk redning av Larsen gjør at det kun ender med corner. Lura vinner en rekke dødballer i den påfølgende perioden uten at disse fører til store sjanser. Tre minutter før pause skulle derimot bortelagets ledermål komme, da en pasning fra forsvaret tilbake til Larsen blir alt for svak, og Luras Espen Nygaard får en enkel jobb med å runde keeper og sette ballen i mål.

Express brukte ikke lang til på å utlikne bortelagets ledelse, og minuttet før pause førte fint spill fra hjemmelaget til at Runar Furre står med ballen på 16 meterstreken. Fra litt skrått hold smeller han ballen lavt i lengste hjørne, og lagene tar pause med et mål hver.

Express klart best etter pausen

Etter pausen skiftet kampen karakter, og hjemmelaget hadde et klart overtak i samtlige 45. minutter. Lura fikk ikke dødballene de gjorde i førsteomgang og tok tydelig mindre risiko i spillet sitt. På tross av at hjemmelaget eide ballen tok det lang tid før det ble scoringsmuligheter. Ca. midtveis i omgangen ble Marius Bruun Henriksen spilt igjennom i midten etter en fin bevegelse, men skuddet oppe til venstre ble slått over mål av Lurakeeperen. Herfra og ut trykket Express Lura bakover i banen, men de åpenbare scoringsmulighetene kom aldri. Express hadde flere avslutninger på mål og fikk en rekke cornere mot sluttet, men et fysisk robust bortelag stod godt i mot. Det ebbet dermed ut med 1-1 på Fevik Stadion, noe hjemmelaget har grunn til å være skuffet over etter andreomgang, men skal samtidig være fornøyde med at stillingen var 1-1 midtveis.

Flere toppoppgjør i vente

Med sin 4-1 seier over Randesund går Madla forbi Express som skyves ned til 3. plass på tabellen. Lura innehar 4. plassen foreløpig, men Eiger kan gå forbi med seier over Viking 2 mandag kveld. Express har flere toppoppgjør i vente de neste ukene. Førstkommende lørdag tar Fevikguttene turen rett over fylkesgrensen til Rogaland for å møte Eiger. Deretter følger hjemmekamp mot Viking 2 mandag 29. august. Etter dette venter tre strake bortekamper mot Vigør, Madla og Skarphedin. Det betyr at Express møter alle som per dags dato er topp fem i divisjonen i løpet av høstsesongens seks første kamper.

Vi ønsker velkommen til ny hjemmekamp mot Viking 2 mandag 29. august kl. 17.30!