Randesund - Express 2-4 (2-2)

Postet av A-lag den 16. Aug 2016

Torsdag 4. august dro Express til Kristiansand for å møte Randesund på Sukkevann. Hjemmelaget har hatt en svak sesong så langt og ansatte akkurat sin tredje trener for året. Express har hatt et godt tak på Randesund siden returen til 3. divisjon. I fjor endte begge oppgjørene med 2-1 seier til Fevikguttene, og i år endte den første hjemmekampen på Fevik med 4-0 seier over Kristiansandslaget.

Laget:

Marius Larsen

Nikolay Rylander, Antonio Fiane, Hari Begluk, Tore Erik Skeimo Løvås

Vegard Ramse, August Gundersen, Sondre Ruberg Kristiansen

Runar Furre, Marius Bruun Henriksen, Eirik Sannæs

God start

Express tok tidlig tak i kampen og var det førende laget i åpningsminuttene. Nysigneringen Marius Bruun Henriksen, som er kjent som en notorisk målscorer, brukte ikke mange minuttene på å takke for tilliten i startoppstillingen. Allerede i kampens tredje minutt viste han scoringsegenskapene da han rundet keeper på ca. 7 meter og satt ballen sikkert i mål. På tribunen var det tvil blant enkelte tilreisende om det faktisk var mål, da ballen gikk gjennom et hull i nettet. Etter noen sekunder slo alle seg til ro når dommer Espen Larsen fra Imås markerte for scoring.

Etter den gode åpningen virket det som bortelaget ble litt for sikre på at dette skulle ende med seier. Ballpresset var dårlig og det var mye slurv i eget pasningsspill som førte til gode kontringsmuligheter for Randesund. Etter 18 minutter fikk en Randesundspiller forsere enkelt forbi Express midtbaneledd før han spilte ballen ut mot høyre høyt i banen. En liten støttepasning og et skudd fra Kent Eriks Sellæg fra 16-meteren senere stod det plutselig 1-1. Spillet fortsatte å bølge frem og tilbake og Express viste ikke sitt vanlige trygge spill. Etter 35 minutter skulle bortelaget likevel ta ledelsen da August Gundersen vartet opp med en utsøkt stikker til Henriksen som rolig og behersket avsluttet i lengste hjørne fra ca. 15 meter.

Like før pause skulle Randesund få nok en utligning. Det var tydelig at hjemmelagets nye trener hadde gitt sine gutter klar beskjed om å avslutte når de hadde muligheten, for i 1. omgang fyrte Randesundspillerne omtrent hver gang de var innom Express banehalvdel. De fleste skuddene gikk enten over eller til side for mål, men i det 44. minuttet skulle de få betalt. Melody Useni Twahiru forsøkte seg nok en gang fra langt hold, og skuddet fra 25-30 meter snek seg mellom bena på Marius Larsen i Expressmålet. Larsen så nok ikke utgangen på skuddet men er nok enig i at det var mulig å redde avslutningen. Forøvrig måtte Vegard Ramse gi seg rett før pause etter at han landet på skulderen etter en duell. Inn kom Ali Hossainy.

Full kontroll i 2. omgang

Heller ikke i 2. omgang viste Express seg fra en like god side som så mange ganger før i år, men det var heller ingen tvil om hvor poengene skulle havne. Bortelaget brukte 18. minutter på å ta ledelsen på ny, da Tore Erik Skeimo Løvås avsluttet kontant fra 16-meteren. Et frispark ble slått inn i feltet og datt til slutt ned foran beina på Løvås. Etter dette rullet Express opp sjanse på sjanse, men klarte ikke å punktere kampen før i det 85. minutt. Da satt Marius Henriksen sin tredje scoring for dagen da han reagerte raskest på en løs ball i feltet. Ti minutter tidligere måtte Eirik Sannæs gå av banen, da han pådro seg en skade i det han desperat kastet seg etter ballen på det som må ha vært dagens største sjanse som ikke endte med scoring. Det hørtes dramatisk ut fra tribunen, men Sannæs kunne fortelle at det kun var snakk om en solid krampe i begge bein. Kawsu Jabai erstattet Sannæs. Yasir Munir kom også innpå for Nikolay Rylander ettter 80. minutter.

Spillere inn og ut

Når studieåret igjen starter opp forsvinner to Fevikgutter som har vært hjemme siden mai. Eirik Sannæs og Nikolai Haugen drar begge avgårde for å studere og har spilt sine siste kamper for i år. Knut Hovet har allerede satt kursen mot solfylte Florida. Til gjengjeld har tre nye spillere kommet inn. Tore Erik Skeimo Løvås og Marius Bruun Henriksen signerte begge tidligere i sommer, og i går ble den gledelige nyheten om at Magnus Langerud skal spille for Express presentert. I tillegg er Kawsu Jabai tilbake i troppen etter å ha vært borte den siste tiden før sommerpausen.

Superlørdag 13. august

Lørdag 13. august er det klart for årets andre og siste Superlørdag på Fevik Stadion! Dagen starter med kamper for 10, 11 og 12-åringene, før herligheten avsluttes med a-lagets oppgjør mot Lura. Kampen mot Rogalendingene har avspark kl. 16.00. Lura ligger foreløpig på femteplass, altså den øverste plasseringen som ikke gir sikker plass i neste års 3. divisjon. Lura spiller ikke sin kamp i den 15. serierunden før i kveld når de tar imot Viking 2 på hjemmebane.